Saturday, July 16

dalam hati sentiasa.

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

apa khabar semua ?
diharap semua sihat dan bahagia insyaAllah.

"best things in life are free" - ada kat tshirt bafan. ini random XD

*******

isnin lepas, patutnya balik palam pagi tu macam biasa. tapi sakit kepala dapat mc sehari. dapat mc pun pergi shopping dengan ibu kat carrefour and jayjay. dan disebabkan jalan punya jalan and weather pun teruk, malam tu sakit balik, maka selasa pun mc.

jadinya selasa tengahari balik palam. lunch dekat rafflesia. ibuabah balik, masuk bilik study untuk test chem and maths esoknya.

*******

hari berlalu seperti biasa. ceh sehari je pon. balik dari test hari tu naik bas. minggu sebelum tu one whole week naik tangga ( misi berjaya ;D )

sampai bilik rutin biasa. lepak lepak golek golek. tengok phone macam biasa celcom gila petang petang takde line -,- solat asar dulu. and then sambung golek, tengok phone eh da ada line. mesej dari ibu masuk.

'you're going to have to learn ****** languange soon'
I was like, apa ni ? -,-

baru nak reply, ibu called, then BAM ! the news has been told. alhamdulillah :) memang sentap gue tahu berita itu. mana taknyaaa, okay first, dahla kat situ, lepas tu macam waaah gila unexpected ! okay dah.

yaAllah alhamdulillah syukur nikmat. segala usaha yang dikeluarkan oleh ibuabah dan paklang akhirnya membuahkan hasil, alhamdulillah :)

first, mesej biebs (terhantar kat phone mak dia XD) and then call cikgu, and then malam baru bagitahu roommate. roommate tersayang, bukan taknak bagitahu first, tapi saya perlu masa yang sesuai untuk bagitahu. faham kan ? :)

pagi khamis pergi settlekan everything. omg, bak kata nome and fatin, memang penat ;S tapi takpela kan bila lagi saya nak panjat tangga hebat tu. huuu. settle semua, jumpa wardah, amal, hasanah and aqem. terserempak dengan cain, amy, fadhila and sara. balik rumah heee.

sorry classmates takdapat jumpa, sorry housemates takdapat jumpa.
insyaAllah someday kalau ada peluang,
saya jenguk korang bawak pizza :D

*******

dekat KL, teringat ingat kat palam. yelaa macam pelik kan tak buat rutin harian. teringat kat roommate sorang tu, jiran blok sebelah tu, teringat classmate, housemate semua semua la. mula mula ingat macam takkan terfikir pasal Palam, urmm ada la sebabnya kan, tapi teringat jugak huu. Palam means a lot to me more than I knew it ;)

I will miss Puncak. Here are the most lovely memories there ;
1. roommate saya of course, jiran blok sebelah dan jauh nun disana :)
serta amal, hasanah and aqem :)
2. housemates best
3. classmates best
I wish dapat lebih rapat dengan korang ;( korang awesome :)
4. tempat lawa gilo.
5. nasi soto yang sedap.
6. lecturers ; especially sir latiff, pm ho :)
7. karipap !
8. berebut lif dengan semua orang.
9. suasana bila bersama kawan kawan musleh huuu ;'(
and semua kakak kakak. kakyambeeee ;/
10. TANGGA ITU ! ;D serius dah sayang sebab ehemm haha.

*******

insyaAllah jalan yang saya pilih adalah jalan yang terbaik. setiap hari saya doa, kalau dapat mara, dapatlah apa yang terbaik untuk saya. oleh itu saya terima walau manapun dia hantar :)

alhamdulillah didi sedang menanti di sana. tenang sikit hati tau ada orang yang boleh menjaga saya di sana seperti di puncak ehehe. doakan saya berjaya di sana. ohh nanti balik saya cakap bahasa sana, semua mesti teruja XD

p/s ; there's something between me and the northern states aiyaa.
kalau sejuk takpe jugak, ini -,-

athirah! bersyukur lah dengan apa yang ada, baiklaah :)

3 comments:

~KhalilahAlhudaKamilen~ said...

tahniah atey
May Allah bless u.
Gudluck ;P

anaknomborempat said...

awesome..hehe..jgn lari dr kami kt KL ni taw..keep in touch..

pembetulan ayat - SOTO NASI bkn nasi soto..hahaha..

kalau didi x jaga nt, ngadu kt cg..ewahhh..

wardahtul kata nnt nk outing dgn nt b4 g nerang, dia ajak cg..insyaALLAH kite jumpe..insyaALLAH..

ateyyyy said...

huda ; syukran huda :) insyaAllah, nt pun good luck juga :)

cikgu ; ana takkan lari dari KL, ana kan ana jati KL ;D

opps soto nasi. sama je, masuk mulut kene proses hasilnya sama XD

kita nak outing mana ? :D